reis Hill Stations & Himalaya

19-daagse groepsreis

Uttarkhand en Himachal Pradesh

Op deze rustige rondreis bezoeken we verschillende "hill stations" in de Indiase staten Uttarkhand en Himachal Pradesh. Deze "hill stations" werden vooral opgericht door de Britten in de 19e eeuw om verkoeling te zoeken van de zomerhitte. Op deze reis spenderen we voldoende tijd in ieder hill station om de omgeving te verkennen en te kunnen genieten van de lokale restaurants.

Nainital

Eén van de populairste hill stations in India is Nainital, gelegen aan het smaragdgroene Naini bergmeer. Deze prachtige stad, omringd door zeven heuvels, heeft een groot coloniaal verleden wat nog altijd zichtbaar is door de vele villa's en bungalows die je her en der kan vinden in de omgeving. Niet ver van Nainital vinden we ook het Jim Corbett National Park, waar we een leuke safari maken en lokale diersoorten kunnen bewonderen.

Mussoorie

Met een indrukwekkend uitzicht over de Himalaya en de Doon vallei is ook Mussoorie één van de populairste hill stations in India. Op de Mall Road vind je talloze restaurants en winkeltjes omringd door coloniale architectuur. Vanaf de tweede hoogste piek in Mussoorie, Gun Hill, krijg je een mooi uitzicht over de stad en omringende bergen.

Shimla

Gehuld in een ongerept landschap van majestueuze Himalaya-toppen en mystieke bossen van eiken en dennen, heeft Shimla altijd op de radar gestaan van menig India-reiziger. Deze pittoreske stad, hoofdstad van Himachal Pradesh, is een fantastische plek om enkele ontspannende dagen door te brengen te midden van groene heuvels en besneeuwde bergtoppen.

Dharamsala

In McLeod Ganj, of Upper Dharamshala, maken we uitgebreid kennis met de Tibetaanse cultuur. Het wordt onmiddellijk duidelijk waarom dit stadje ook Little Lhasa wordt genoemd. Met de kleurrijke gebedsvlaggen, Tibetaanse kloosters en monniken in saffraankleurige gewaden waan je je inderdaad in Tibet.

Dag 1-2

Vlucht naar Delhi en 7 uur durende reis naar Nainital in Uttarkhand. We houden een paar keer halte om de benen te strekken, een hapje te eten en om te genieten van ons eerste kopje masala chai. Na het inchecken in het hotel kunnen we ons even opfrissen om daarna Nainital te verkennen.

Dag 3

We bezoeken de lokale bezienswaardigheden in Nainital zoals de Hanuman Garhi tempel, de Tibetaanse markt en Mall Road. In de namiddag nemen we de kabelbaan naar Snow View voor een indrukwekkend uitzicht over dit hill station, de Trisul bergtoppen en ook Nanda Devi, met zijn 7816 meter, de tweede hoogste berg in India.

Dag 4

Vroeg uit de veren voor een korte wandeling naar Tiffin Top om te genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving rond Nainital. In de namiddag maken we een boottochtje op het schilderachtige Naini-meer.

Dag 5

We reizen door naar het Jim Corbett National Park waar we diep in de bossen op safari gaan om verschillende diersoorten te spotten, zoals olifanten, tijgers, apen, krokodillen en zwarte beren. We overnachten in een luxe-hotel in de buurt met uitstekende recreationele voorzieningen.

Dag 6

Na het ontbijt maken we een jeepsafari in de jungle om de wilde dieren te zien. In de namiddag bezoeken we het Corbett Museum en de Garjiya Devi tempel. Je kan ook genieten van een vogelkijktour om zo veel mogelijk van de 650 verschillende vogelsoorten te zien.

Dag 7

We reizen door naar het volgende hill station, Mussoorie. Gedurende deze 6 uur durende trip kan je genieten van de prachtige natuur van Uttarkhand, de chaos op de Indiase wegen en de vele geuren en kleuren die India rijk is.

Dag 8

Na een goede nachtrust gaan we Mussoorie verkennen. We bezoeken o.a. Mall Road, Gun Hill Point en Kempty Falls.

Dag 9

Vandaag kan je genieten van een vrije dag in Mussoorie. Maak een wandeling naar het hoogste punt van de omgeving, Lal Tibba, bezoek een Tibetaanse tempel of stap een museum binnen.

Dag 10

Na een heerlijk ontbijt reizen we door naar de hoofdstad van Himachal Pradesh, Shimla, genesteld in het besneeuwde Shivalik gebergte. We maken voldoende tussenstops tijdens deze 7 uur durende busreis en in India is er altijd wat te zien onderweg.

Dag 11

We bezoeken de bekendste toeristische trekpleisters van Shimla zoals The Mall en The Ridge en de vele coloniale gebouwen uit de 19e eeuw.

Dag 12

Vandaag maken we een dagtrip naar het nabije Kufri waar we genieten van de mooie natuur tijdens een wandeling in het Himalayan Nature Park.

Dag 13

We reizen door naar Dharamsala en McLeod Ganj in de Kangra vallei van Himachal Pradesh.

Dag 14

Op onze eerste dag in McLeod Ganj verkennen we dit "hill station", bezoeken we het Tsuglagkhang Complex met Namgyal Monastery en maken we een wandeling naar het nabije Bhagsunath met zijn prachtige waterval.

Dag 15

Je kan even op adem komen tijdens deze vrije dag. Koop souvenirs in de vele winkeltjes van McLeod Ganj, neem de kabelbaan naar Dharamsala of maak een mooie wandeling in de omgeving. 's Avonds houden we een gezellige avond met muziek van verschillende lokale artiesten.

Dag 16

We maken een dagtrip naar het Norbulingka Instituut, opgericht om de Tibetaanse cultuur en tradities te bewaren, en bezoeken ook het Gyuto Tantric Monastery. Op onze terugreis naar McLeod Ganj stoppen we in Dharamsala voor lekker authentiek Noord-Indiaas eten.

Dag 17

We reizen door naar Chandigarh waar we de nacht doorbrengen in een prachtig hotel en enkele lokale bezienswaardigheden bezoeken.

Dag 18

Na een lekker ontbijt reizen we verder richting Delhi. We verblijven in een mooi hotel dichtbij de luchthaven en als er voldoende tijd is dan bekijken we nog enkele bezienswaardigheden in Old Delhi.

Dag 19

Vlucht naar Brussel.

Deelnemers

Min 8 - Max 12

Reisbegeleiding

Deze reis wordt begeleid door Pascal Cuppens en Bonnie Chettri.

Vertrekvergadering

Een maand voor het vertrek wordt er een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers. Alle mogelijke aspecten van de reis worden er besproken.

Documenten

Internationale reispas en visum.

Klimaat

Tijdens de moesson in juli en augustus valt er een degelijke hoeveelheid water uit de lucht in Uttarkhand en Himachal Pradesh. Meestal regent het enkel 's morgens of 's nachts met opklaringen in de namiddag. De temperaturen zijn in deze tijd van het jaar erg aangenaam en de hele omgeving verandert in een groene oceaan.

Vervoer

We gebruiken een privé minibusje gedurende deze reis.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering is niet inbegrepen in de basisprijs van de reis. Gezien het altijd mogelijk is dat een reis geannuleerd wordt, raden wij aan om een volledige annuleringspolis af te sluiten.

Bijstandsverzekering

Een bijstands- en repatriëringsverzekering is niet inbegrepen.

Maaltijden

De Indiase keuken is uiteraard wereldberoemd en dat is voor een goede reden! Buiten de enorme variëteit van curries met kip, lamsvlees, vis en geitenvlees zijn er ook erg veel heerlijke vegetarische gerechten waardoor India een paradijs is voor vegetariërs. Kraantjeswater drink je beter niet in India en met "street food" moet je soms ook opletten. Mineraalwater wordt overal verkocht, maar als je geen kilo's aan plastic wil achterlaten dan vul je regelmatig je waterfles bij met gekookt en gefilterd water.

Vertrekdatum 2023

Datum nog niet bekend
Deelnemers
€ 2.499,-
Inclusief
  • intercontinentale vlucht (incl. luchthaventaks)
  • alle plaatselijke transfers
  • excursies en toegangsgelden volgens programma
  • begeleiding door Bonnie en Pascal
  • alle overnachtingen
  • vervoer met eigen bus
Optioneel

Introductie in Tibetaans Boeddhisme

Exclusief

Maaltijden, visum, extra excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, enz.

Bijkomende kosten

Eenpersoonskamer

Het is mogelijk om je eigen kamer te nemen i.p.v een kamer te delen met een medereizig(st)er. Voor je eigen kamer betaal je een toeslag van €375.

Zakgeld

Het richtbedrag voor zakgeld op deze reis is €350. Dit bedrag is gebaseerd op wat reizigers gemiddeld uitgeven op een reis als dit.

Opleidingen

300 uur Yoga Therapie - Vedansha Institute of Vedic Science and Alternative Medicine, Rishikesh, India
Ying Yoga- Vedansha Institute of Vedic Science and Alternative Medicine, Rishikesh, India
200 uur - Om Yoga & Meditation Center, Dharamsala, India
Ayurvedic Massage Therapist - Ayuskama Ayurveda Institute, Dharamsala, India
Vinyasa Yoga TTC - Vivi Letsou - Yoga Room, Brussels
Prenatal/Postnatal TTC - Carla Anselm, Yoga Room, Brussels
Mastering Chaturanga - Ananda Tinio, Yoga Room, Brussels
Psoas & backbend - Yogaplace, Maastricht
Voortdurende online opleiding met Matt Giordano & Noah Mazé