Rondreis Himachal Pradesh

19-daagse groepsreis

Natuur, cultuur en avontuur

In deze rondreis door de Indiase staat Himachal Pradesh verkennen we de Indiase Himalaya met zijn prachtige besneeuwde bergtoppen en groen beboste hellingen. We leren er ook de Tibetaanse cultuur kennen in McLeod Ganj, de woonplaats van de Dalai Lama. Deze reis vindt plaats tijdens de moesson in juli wat buiten augustus de natste maand van het jaar is. Regenachtige dagen staan dus zeker op het programma, maar vaak regent het enkel 's morgens en is het zonnig de rest van de dag.

Deze reis wordt begeleid door Pascal Cuppens en Tenzin Norbu (Tenor). Pascal heeft meerdere jaren in India en Nepal vertoefd en Tenor is een Tibetaanse ondernemer uit Dharamsala die vloeiend Hindi en Tibetaans spreekt.

Shimla

Na onze aankomst in Delhi, waar het in juli lekker warm is, gaan we onmiddellijk naar het Noorden. We landen in Delhi iets na middernacht en reizen met een privébusje naar onze eerste bestemming: Shimla, "The Queen of Hills". Tijdens de 7-8 uur durende reis zullen we een aantal keren halte houden om even de benen te strekken en iets te eten en drinken. Als je niet hebt kunnen slapen op het vliegtuig dan kan je proberen om een dutje te doen in de bus of je kan zien hoe India ontwaakt in al haar glorie. Rond 9-10 uur komen we aan in Shimla, de hoofdstad van Himachal Pradesh, waar we genieten van de groene heuvels en het aangename klimaat. We have arrived in India!

Groene natuur

Tijdens deze reis maken we een aantal wandelingen door de beboste heuvels van Himachal om optimaal te kunnen genieten van de natuur die deze prachtige regio te bieden heeft. Je zal regelmatig kunnen genieten van een prachtig uitzicht over indrukwekkende valleien met besneeuwde bergen in de achtergrond.

Heerlijk eten

Gedurende deze reis maken we ook uitgebreid kennis met de Indiase keuken met zijn lekkere naan-brood, curries, kip tandoori en grote variëteit aan vegetarische gerechten. De zoetekauwen onder ons kunnen ook genieten van de typische Indiase zoetigheden zoals gulab jamun, jalebi en kulfi. In McLeod Ganj proeven we heerlijke Tibetaanse gerechten in de beste lokale restaurants waar toeristen zelden een stap binnenzetten.

Dharamsala en McLeod Ganj

Een deel van onze reis brengen we door in McLeod Ganj, ook wel "Little Lhasa" genoemd, waar we de omgeving verkennen met verschillende wandelingen, waaronder een dagtrip naar de 2800-meter hoge Triund. We bezoeken ook Namgyal Monastery, het klooster van de Dalai Lama, het Norbulingka Instituut en Gyuto Tantric Monastery, dat momenteel de verblijfplaats is van de 17e Karmapa. Voor we terugkeren naar België gaan we ons nog eens goed amuseren op een culturele avond met lokale Tibetaanse muzikanten, waaronder onze vrienden Jamyang, Jigme en Ingsel van de befaamde JJI Exile Brothers.

Dag 1-2

Vlucht naar Delhi en nachtelijke busreis naar Shimla. We komen aan in Shimla in de voormiddag. Na een korte rust verkennen we The Ridge en Mall Road.

Dag 3

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt beginnen we de dag met de Shimla Heritage Walk, een begeleide tour langs de belangrijkste monumenten en erfgoederen van Shimla. In de namiddag bezoeken we de Jakhu tempel met zijn enorme beeld van Hanuman.

Dag 4

Vroeg uit de veren om een wandeling naar Shali Tibba te maken. Deze dagwandeling van 12 kilometer brengt ons naar 2872 meter hoogte. Op de top genieten we van een 360 graden uitzicht over de omgeving.

Dag 5

We reizen verder de bergen in naar het groene Jibhi, één van de verborgen pareltjes van Himachal Pradesh in de Tirthan vallei.

Dag 6

We bezoeken de lokale waterval en maken een wandeling naar Serolsar Lake of Raghupur Fort.

Dag 7

We maken een busrit van ongeveer 3 uur naar Manali, één van de grootste toeristische trekpleisters in Himachal. In de namiddag verkennen we Manali.

Dag 8

We verkenning de omgeving rond Manali en maken een wandeling naar de Jogini waterval in Vashist.

Dag 9

We reizen door naar de Lahaul-vallei, naar Sissu, door de Atal-tunnel, met zijn 8,8 kilometer lengte de langste tunnel ter wereld boven 3000 meter. In de namiddag maken we een heerlijke wandeling naar het Sissu meer en de lokale waterval.

Dag 10

Van Sissu reizen we door naar Kasol, in de Parvati-vallei, beroemd als bestemming op de "hippie trail".

Dag 11

Geniet van je vrije dag in Kasol! Maak een wandeling rond het dorp, geniet van de lokale cafeetjes of chill op wat live muziek.

Dag 12

We verlaten de Parvati vallei en reizen naar de Kangra vallei met een overnachting in Mandi.

Dag 13

Vandaag reizen we naar Dharamsala en McLeod Ganj. We maken een tussenstop in Palampur, de thee-hoofdstad van Noordwest-India.

Dag 14

Op onze eerste dag in McLeod Ganj verkennen we dit "hill station", bezoeken we het Tsuglagkhang Complex met Namgyal Monastery en maken we een wandeling naar het nabije Bhagsunath met zijn prachtige waterval.

Dag 15

Op deze dag staat Triund op ons programma. We maken een riksja ritje naar Dharamkot en vertrekken vandaar richting Triund. We genieten van het prachtige uitzicht op Triund en keren vervolgens terug naar McLeod Ganj.

Dag 16

We maken een dagtrip naar het Norbulingka Instituut, opgericht om de Tibetaanse cultuur en tradities te bewaren, en bezoeken ook het Gyuto Tantric Monastery. Op onze terugreis naar McLeod Ganj stoppen we in Dharamsala voor lekker authentiek Noord-Indiaas eten.

Dag 17

Vrije dag in McLeod Ganj met culturele avond met Tibetaanse muziek. Je kan souvenirs kopen in één van de vele winkeltjes, Tibetaanse gerechten leren koken, een museum bezoeken of de natuur intrekken. 's Avonds houden we een gezellige avond met muziek van verschillende lokale artiesten.

Dag 18

We starten onze laatste dag in McLeod Ganj met het wandelen van de "kora" rond het Tsuglagkhang Complex. In de namiddag nemen we afscheid van onze Tibetaanse vrienden en vliegen we vanuit de luchthaven van Kangra naar Delhi waar we overnachten in één van de mooie hotels dichtbij de luchthaven.

Dag 19

In de voormiddag maken we een trip naar Old Delhi waar we nog één keer de chaos van India kunnen aanschouwen. We bezoeken het Red Fort en Chandni Chowk, één van de drukste markten in India. Na het avondeten maken we ons klaar voor onze terugreis.

Dag 20

In de vroege ochtend nemen we het vliegtuig terug naar Brussel. Aankomst in Brussel in de voormiddag.

Deelnemers

Min 4 - Max 8

Reisbegeleiding

Deze reis wordt begeleid door Pascal Cuppens en Tenzin Norbu, een Tibetaanse ondernemer uit Dharamsala die erg bekend is met Himachal Pradesh en ook vloeiend Hindi en Tibetaans spreekt.

Vertrekvergadering

Een maand voor het vertrek wordt er een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers. Alle mogelijke aspecten van de reis worden er besproken.

Documenten

Internationale reispas en visum.

Klimaat

Tijdens de moesson in juli valt er een degelijke hoeveelheid water uit de lucht in Himachal Pradesh. Meestal regent het enkel 's morgens of 's nachts met opklaringen in de namiddag. De temperaturen zijn in deze tijd van het jaar erg aangenaam en de hele omgeving verandert in een groene oceaan.

Vervoer

We gebruiken een privé minibusje gedurende deze reis.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering is niet inbegrepen in de basisprijs van de reis. Gezien het altijd mogelijk is dat een reis geannuleerd wordt, raden wij aan om een volledige annuleringspolis af te sluiten.

Bijstandsverzekering

Een bijstands- en repatriëringsverzekering is niet inbegrepen.

Maaltijden

De Indiase keuken is uiteraard wereldberoemd en dat is voor een goede reden! Buiten de enorme variëteit van curries met kip, lamsvlees, vis en geitenvlees zijn er ook erg veel heerlijke vegetarische gerechten waardoor India een paradijs is voor vegetariërs. Kraantjeswater drink je beter niet in India en met "street food" moet je soms ook opletten. Mineraalwater wordt overal verkocht, maar als je geen kilo's aan plastic wil achterlaten dan vul je regelmatig je waterfles bij met gekookt en gefilterd water.

Vertrekdatum 2023

10 juli - 29 juli
Deelnemers
Prijs: € 2.499,-
Inclusief
  • intercontinentale vlucht (incl. luchthaventaks)
  • binnenlandse vlucht van Kangra naar Delhi
  • alle plaatselijke transfers
  • excursies en toegangsgelden volgens programma
  • begeleiding door Tenzin Norbu en Pascal
  • alle overnachtingen
  • vervoer met eigen bus
Optioneel

Introductie in Tibetaans Boeddhisme

Exclusief

Maaltijden, visum, extra excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, enz.

Bijkomende kosten

Eenpersoonskamer

Het is mogelijk om je eigen kamer te nemen i.p.v een kamer te delen met een medereizig(st)er. Voor je eigen kamer betaal je een toeslag van €375.

Zakgeld

Het richtbedrag voor zakgeld op deze reis is €350. Dit bedrag is gebaseerd op wat reizigers gemiddeld uitgeven op een reis als dit.

Wil je mee op deze reis?

Heb je interesse in deze reis of heb je vragen? Vul even het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Opleidingen

300 uur Yoga Therapie - Vedansha Institute of Vedic Science and Alternative Medicine, Rishikesh, India
Ying Yoga- Vedansha Institute of Vedic Science and Alternative Medicine, Rishikesh, India
200 uur - Om Yoga & Meditation Center, Dharamsala, India
Ayurvedic Massage Therapist - Ayuskama Ayurveda Institute, Dharamsala, India
Vinyasa Yoga TTC - Vivi Letsou - Yoga Room, Brussels
Prenatal/Postnatal TTC - Carla Anselm, Yoga Room, Brussels
Mastering Chaturanga - Ananda Tinio, Yoga Room, Brussels
Psoas & backbend - Yogaplace, Maastricht
Voortdurende online opleiding met Matt Giordano & Noah Mazé