Rondreis Nepal

16-daagse groepsreis

Kathmandu, Bhaktapur en Patan

De belangrijkste bezienswaardigheden in Kathmandu en de omringende vallei gaan we bezoeken. Naast Kathmandu bezoeken we nog twee andere koningssteden in de vallei: Patan en Bhaktapur, met ieder hun eigen Durbar Square.

Stupa's en tempels

Nepal blijft één van de belangrijkste centra van het Tibetaans Boeddhisme. We maken een rondje rond de indrukwekkende stupa van Boudhanath en bezoeken de "apentempel" van Swayambu. In Pashupatinath vinden we hindoeïstische tempels aan de Bagmatirivier en nabij Pharping overnachten we in het guesthouse van het Neydo Tashi Chöling klooster.

Besneeuwde bergtoppen in de Himalaya

In de buurt van Pokhara maken we een fikse wandeling door de uitlopers van het Annapurna Massief, een boottochtje over het blauwgroene Phewa-meer en misschien zelfs een ritje met een mountain-bike. De echte avonturiers kunnen zelfs de lucht in met een paraglider!

Chitwan National Park

We reizen naar dit werelderfgoed, gelegen in de laagvlakte van de Terai. Gaan op safari in het park, op zoek naar de Bengaalse tijger of varen de rivier af in een kano in de hoop een neushoorn te zien.

Dag 1-2

Vlucht naar Kathmandu en aankomst in hotel. Stadswandeling in de namiddag met bezoek aan Durbar Square en de apentempel van Swayambunath.

Dag 3

Onderweg naar Bhaktapur, de stad van de pottenbakkers, bezoeken we eerst een andere koningsstad: Patan, het culturele centrum van de vallei.

Dag 4

In de voormiddag bezoeken we de prachtige stupa van Boudhanath en genieten we van heerlijke Tibetaanse momo's. Daarna wandelen we naar het zogenaamde Varanasi van Nepal, het hindoetempelcomplex Pashupatinath, waar er regelmatig lijkverbrandingen plaatsvinden.

Dag 5

Pharping was vroeger een belangrijke handelspost tussen India en Tibet. Vandaag is het een mooie tijdscapsule met huizen in traditionele architectuur, verschillende religieuze tempels en andere historische locaties. We overnachten in het guesthouse van het Neydo Tashi Chöling klooster.

Dag 6

We maken een busrit van ongeveer 5 uur naar een ander middeleeuws stadje, gelegen langs oude handelsroutes: Bandipur, een rustig Newari plaatsje met traditionele 18e eeuwse huizen. Aan de horizon kan je de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya bewonderen.

Dag 7

Na het ontbijt reizen we naar Pokhara waar we het merendeel van onze bagage achterlaten in het hotel. Vervolgens worden we naar Kimche gebracht waar we onze trek beginnen met een wandeling naar Ghandruk. Overnachten doen we in een lodge of teahouse.

Dag 8

Op de tweede dag van de trekking wandelen we naar Tolka (1947m) via Landruk. We overnachten nogmaals in een lodge of teahouse.

Dag 9

Op de laatste dag van de trekking wandelen we naar Australian Camp waar we worden opgepikt en naar het hotel in Pokhara worden gebracht.

Dag 10

Vroeg uit de veren vandaag om een prachtige zonsopgang boven de Himalaya te zien in Sarangkot. De rest van deze vrije dag kan je een dagwandeling maken langs bergdorpjes rond Pokhara of een bootritje op het Phewa-meer. Je kan ook een verkenningstocht maken met een mountainbike of de lucht in met een paraglider. Doe je het liever rustig aan dan kan je lekker kuieren langs de vele winkeltjes of genieten op een terrasje aan het meer.

Dag 11

We reizen met de bus naar het Chitwan National Park, in de laagvlakte van de Terai, nabij de Indiase grens. Twee nachten verblijven we in een sfeervolle lodge terwijl we het park verkennen.

Dag 12

Vandaag maken we een jeepsafari, zien we met wat geluk een Indische neushoorn en bezoeken we een opvangcentrum voor olifanten.

Dag 13

Vanuit Chitwan reizen we naar Nuwakot, een klein stadje dat vroeger met zijn fort het westen van de vallei verdedigde. Na de aankomst in het mooie hotel kan je de omgeving verkennen of gewoon relaxen in de tuin.

Dag 14

We bezoeken de Changu Narayan tempel en wandelen naar Telkot en Nagarkot of we bezoeken Namo Buddha en Panauti. Daarna reizen we terug naar Kathmandu voor de overnachting in ons hotel.

Dag 15

Vrije dag in Kathmandu. Geniet nog een laatste keer van je favoriete gerecht. Koop nog wat souvenirs of verken een deel van Kathmandu dat je nog niet gezien hebt.

Dag 16

Na het ontbijt wordt het tijd om afscheid te nemen van Nepal. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht naar Brussel.

Deelnemers

Min 8 - Max 18

Vertrekvergadering

Een maand voor het vertrek wordt er een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers. Alle mogelijke aspecten van de reis worden er besproken.

Documenten

Internationale reispas en visum (evt. te verkrijgen bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu).

Klimaat

Tijdens de lente en herfst is het meestal droog en zonnig, maar een regenbui is nog altijd mogelijk. De temperatuur in Kathmandu en de omringende vallei is aangenaam. In Pokhara en Chitwan is het in het algemeen wat warmer maar niet te heet.

Vervoer

Toeristenbus van Pokhara naar Chitwan en van Chitwan naar Kathmandu. Privé minibusje voor de overige transfers.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering is niet inbegrepen in de basisprijs van de reis. Gezien het altijd mogelijk is dat een reis geannuleerd wordt, raden wij aan om een volledige annuleringspolis af te sluiten.

Bijstandsverzekering

Een bijstands- en repatriëringsverzekering is niet inbegrepen.

Maaltijden

Het nationale gerecht van Nepal is dal bhat, oftewel rijst met linzen, eventueel gecombineerd met groenten. Kathmandu heeft een enorme keuze aan restaurants met eten van over de hele wereld. Van Nepalees tot Chinees, van Italiaans tot Tibetaans, je zal gegarandeerd iets lekkers vinden. Er is zelfs een Belgische frituur in Thamel! Vegetarische maaltijden zijn erg gemakkelijk te vinden. Kraantjeswater drink je beter niet in Nepal. Mineraalwater wordt overal verkocht, maar als je geen kilo's aan plastic wil achterlaten dan vul je regelmatig je waterfles bij met gekookt en gefilterd water.

Vertrekdatum 2024

29 maart - 13 april
€ 2.499,-
Inclusief
  • intercontinentale vlucht (incl. luchthaventaks)
  • alle plaatselijke transfers
  • excursies en toegangsgelden volgens programma
  • begeleiding door Bonnie en Pascal
  • alle overnachtingen
  • vervoer met eigen bus
  • Gids tijdens trektocht
  • Citytour Kathmandu
  • Entreegeld Bhaktapur & Patan
Exclusief

Maaltijden, visum, extra excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, enz.

Bijkomende kosten

Eenpersoonskamer

Het is mogelijk om je eigen kamer te nemen i.p.v een kamer te delen met een medereizig(st)er. Voor je eigen kamer betaal je een toeslag van €375.

Zakgeld

Het richtbedrag voor zakgeld op deze reis is €350. Dit bedrag is gebaseerd op wat reizigers gemiddeld uitgeven op een reis als dit.

Opleidingen

300 uur Yoga Therapie - Vedansha Institute of Vedic Science and Alternative Medicine, Rishikesh, India
Ying Yoga- Vedansha Institute of Vedic Science and Alternative Medicine, Rishikesh, India
200 uur - Om Yoga & Meditation Center, Dharamsala, India
Ayurvedic Massage Therapist - Ayuskama Ayurveda Institute, Dharamsala, India
Vinyasa Yoga TTC - Vivi Letsou - Yoga Room, Brussels
Prenatal/Postnatal TTC - Carla Anselm, Yoga Room, Brussels
Mastering Chaturanga - Ananda Tinio, Yoga Room, Brussels
Psoas & backbend - Yogaplace, Maastricht
Voortdurende online opleiding met Matt Giordano & Noah Mazé