Rondreis Nepal

17-daagse groepsreis

Kathmandu, Bhaktapur en Patan

De belangrijkste bezienswaardigheden in Kathmandu en de omringende vallei gaan we bezoeken. Naast Kathmandu bezoeken we nog twee andere koningssteden in de vallei: Patan en Bhaktapur, met ieder hun eigen Durbar Square.

Stupa's en tempels

Nepal blijft één van de belangrijkste centra van het Tibetaans Boeddhisme. We maken een rondje rond de indrukwekkende stupa van Boudhanath en bezoeken de "apentempel" van Swayambu. In Pashupatinath vinden we hindoeïstische tempels aan de Bagmatirivier en nabij Pharping overnachten we in het guesthouse van het Neydo Tashi Chöling klooster.

Besneeuwde bergtoppen in de Himalaya

In de buurt van Pokhara maken we een fikse wandeling door de uitlopers van het Annapurna Massief, een boottochtje over het blauwgroene Phewa-meer en misschien zelfs een ritje met een mountain-bike. De echte avonturiers kunnen zelfs de lucht in met een paraglider!

Chitwan National Park

We reizen naar dit werelderfgoed, gelegen in de laagvlakte van de Terai. Gaan op safari in het park, op zoek naar de Bengaalse tijger of varen de rivier af in een kano in de hoop een neushoorn te zien.

Dag 1-2

Vlucht naar Kathmandu en aankomst in hotel. In de namiddag bezoeken we Bhaktapur, de stad van de pottenbakkers.

Dag 3

We bezoeken de prachtige stupa van Boudhanath en genieten van heerlijke Tibetaanse momo's.

Dag 4

We nemen een binnenlandse vlucht naar Pokhara en bezoeken de Peace Pagoda.

Dag 5

We worden met een jeep naar Kimche gebracht waar we onze trek beginnen naar Ghandruk. Korte dorpswandeling in Ghandruk met overnachting in guesthouse.

Dag 6

Vandaag wandelen we eerst naar Lhandruk, waar we genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch wandelen we naar Tolka, waar we overnachten in een lodge.

Dag 7

Als je vroeg opstaat in Tolka kan je genieten van het prachtige uitzicht op het Annapurna-gebergte. Na het ontbijt wandelen we naar Australian Camp voor de lunch en vervolgens naar Phedi waar we opgepikt worden voor de terugreis naar Pokhara.

Dag 8

Op deze vrije dag kan je een dagwandeling maken langs bergdorpjes rond Pokhara of een bootritje op het Phewa-meer. Je kan ook een verkenningstocht maken met een mountainbike of de lucht in met een paraglider. Doe je het liever rustig aan dan kan je lekker kuieren langs de vele winkeltjes of genieten op een terrasje aan het meer.

Dag 9

We reizen met de bus naar het Chitwan National Park, in de laagvlakte van de Terai, nabij de Indiase grens. Drie nachten verblijven we in een sfeervolle lodge terwijl we het park verkennen.

Dag 10

Vandaag maken we een jeepsafari, zien we met wat geluk een Indische neushoorn en bezoeken we een opvangcentrum voor olifanten.

Dag 11

Na het ontbijt beginnen we aan de volgende safari, met een boomstamkano. Een lokale gids laat ons kennis maken met de lokale dierenwereld met prachtige vogels en krokodillen.

Dag 12

Vanuit Chitwan reizen we naar Pharping, vroeger een belangrijke handelspost tussen India en Tibet. Vandaag is het een mooie tijdscapsule met huizen in traditionele architectuur, verschillende religieuze tempels en andere historische locaties. We overnachten in het guesthouse van het Neydo Tashi Chöling klooster.

Dag 13

We bezoeken de lokale trekpleisters in Pharping, zoals de Asura Grot en Dakshinkali Tempel.‘s Avonds krijgen we een introductie in het Boeddhisme van een Tibetaanse monnik.

Dag 14

We reizen terug naar Kathmandu en bezoeken koningsstad Patan, het culturele centrum van de vallei.

Dag 15

Vrije dag in Kathmandu. Geniet nog een laatste keer van je favoriete gerecht. Koop nog wat souvenirs of verken een deel van Kathmandu dat je nog niet gezien hebt zoals bijvoorbeeld de "apentempel" van Swayambunath.

Dag 16

We bezoeken het zogenaamde Varanasi van Nepal, het hindoetempelcomplex Pashupatinath, waar er regelmatig lijkverbrandingen plaatsvinden.

Dag 17

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht naar Brussel. De vlucht vertrekt meestal tussen 1:00 en 3:00 's nachts.

Deelnemers

Min 8 - Max 12

Vertrekvergadering

Een maand voor het vertrek wordt er een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers. Alle mogelijke aspecten van de reis worden er besproken.

Documenten

Internationale reispas en visum (evt. te verkrijgen bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu).

Klimaat

Tijdens de lente en herfst is het meestal droog en zonnig, maar een regenbui is nog altijd mogelijk. De temperatuur in Kathmandu en de omringende vallei is aangenaam. In Pokhara en Chitwan is het in het algemeen wat warmer maar niet te heet.

Vervoer

Binnenlandse vlucht van Kathmandu naar Pokhara. Privébus voor de overige transfers.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering is niet inbegrepen in de basisprijs van de reis. Gezien het altijd mogelijk is dat een reis geannuleerd wordt, raden wij aan om een volledige annuleringspolis af te sluiten.

Bijstandsverzekering

Een bijstands- en repatriëringsverzekering is niet inbegrepen.

Maaltijden

Het nationale gerecht van Nepal is dal bhat, oftewel rijst met linzen, eventueel gecombineerd met groenten. Kathmandu heeft een enorme keuze aan restaurants met eten van over de hele wereld. Van Nepalees tot Chinees, van Italiaans tot Tibetaans, je zal gegarandeerd iets lekkers vinden. Er is zelfs een Belgische frituur in Thamel! Vegetarische maaltijden zijn erg gemakkelijk te vinden. Kraantjeswater drink je beter niet in Nepal. Mineraalwater wordt overal verkocht, maar als je geen kilo's aan plastic wil achterlaten dan vul je regelmatig je waterfles bij met gekookt en gefilterd water.

Internationale Vluchten

Qatar Airways of Turkish Airlines vanuit Brussel of Amsterdam. Een andere mogelijkheid is Amsterdam-Delhi-Kathmandu met Air India. Je kan ons altijd contacteren als je vragen hebt i.v.m je internationale vlucht.

Trekking

Momenteel is de trekking route hetzelfde als de route die we maakten in 2023, nl. Kimche - Ghandruk - Lhandruk - Tolka - Australian Camp - Phedi. In overleg met de groep kan deze route evt. veranderd worden in een andere route die langer, korter, moeilijker of makkelijker is.

Vertrekdatum 2025

4 april - 20 april
€ 1.587,-
Inclusief
 • binnenlandse vlucht naar Pokhara
 • alle plaatselijke transfers
 • excursies en toegangsgelden volgens programma
 • begeleiding door Bonnie
 • alle overnachtingen
 • alle ontbijtmaaltijden
 • vervoer met eigen bus
 • gids tijdens trektocht
 • entreegeld Bhaktapur & Patan
Exclusief
 • intercontinentale vlucht (incl. luchthaventaks)
 • alle maaltijden behalve ontbijt
 • jeepsafari en kanosafari
 • visum
 • extra excursies
 • fooien en persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Bijkomende kosten

Eenpersoonskamer

Het is mogelijk om je eigen kamer te nemen i.p.v een kamer te delen met een medereizig(st)er. Neem contact met ons op zodat we de extra kosten voor jou kunnen berekenen.

Zakgeld

Het richtbedrag voor zakgeld op deze reis is €400. Dit bedrag is gebaseerd op wat reizigers gemiddeld uitgeven op een reis als dit.

Opleidingen

300 uur Yoga Therapie - Vedansha Institute of Vedic Science and Alternative Medicine, Rishikesh, India
Ying Yoga- Vedansha Institute of Vedic Science and Alternative Medicine, Rishikesh, India
200 uur - Om Yoga & Meditation Center, Dharamsala, India
Ayurvedic Massage Therapist - Ayuskama Ayurveda Institute, Dharamsala, India
Vinyasa Yoga TTC - Vivi Letsou - Yoga Room, Brussels
Prenatal/Postnatal TTC - Carla Anselm, Yoga Room, Brussels
Mastering Chaturanga - Ananda Tinio, Yoga Room, Brussels
Psoas & backbend - Yogaplace, Maastricht
Voortdurende online opleiding met Matt Giordano & Noah Mazé