Rondreis Rajasthan

17-daagse groepsreis

Van Old Delhi naar de Taj Mahal

We starten onze reis met een bezoek aan Old Delhi met zijn chaotische drukte in smalle, kleur- en geurrijke straatjes. Nabij de levendige markt van Chandni Chowk bezoeken we het Rode Fort en de Jama Mashid. Na Delhi staat de wereldberoemde Taj Mahal in Agra op ons programma. We bezoeken in Agra ook het 16e-eeuwe Agra Fort gebouwd door de Mughal keizer Akbar.

Jaipur

We gaan ook een kijkje nemen in de hoofdstad van Rajasthan, Jaipur, ook wel de roze stad genoemd. In het centrum van Jaipur kan je heerlijk rondsnuffelen in de vele winkeltjes waar je prachtige edelstenen, juwelen en zijden sjaals kan kopen. In Jaipur vind je ook een aantal indrukwekkende paleizen en uiteraard ook een aantal historische forten.

Udaipur

Het romantische Udaipur is gebouwd aan de rand van 3 grote meren en is ook gekend als het "Venetië van het Oosten". Je zal ogen te kort komen in Udaipur met zijn vele paleizen, tempels en kleine straatjes in de oude stadskern. We nemen ook een bootritje op het Pichola-meer waar we het City Palace en Lake Palace kunnen bewonderen.

Jodhpur

De tweede grootste stad van Rajasthan, na Jaipur, is Jodhpur. Zoals vele steden in Rajasthan heeft ook Jodhpur oude stadsmuren en een indrukwekkend fort op een nabije heuvel. Het Mehrangarh fort is misschien wel het meest indrukwekkende fort dat je op deze reis zal zien. Vanaf dit fort heb je een mooi uitzicht op de blauwe huizen van Jodhpur.

Jaisalmer en Bikaner

Na ons bezoek aan Jodhpur trekken we de Thar-woestijn in. We houden halte in de woestijnstad Jaisalmer met zijn prachtige zandkleurige gebouwen. In deze historische stad, geleden langs de oude zijderoute, verkennen we de oude stadskern met zijn kleine steegjes en maken we een kameelsafari in de zandduinen. Na Jaisalmer trekken we door de woestijn naar Bikaner, de volgende stad op de zijderoute. Onderweg houden we halte bij de Karni Mata tempel, beter gekend als de rattentempel, vanwege de duizenden zwarte ratten die hier hun onderkomen vinden.

Dag 1-2

Vlucht naar Delhi en aankomst in hotel. Stadswandeling in de namiddag door Old Delhi met bezoek aan het Rode Fort en Jama Mashid.

Dag 3

We reizen door naar Agra en bezoeken het Agra Fort.

Dag 4

In de voormiddag bezoeken we de prachtige Taj Mahal en reizen vervolgens naar Jaipur. Onderweg houden we halte in Fatehpur Sikri, de oude hoofdstad van het Mughal-rijk en een UNESCO werelderfgoed.

Dag 5

We bezichtigen enkele indrukwekkende paleizen en tempels en maken een stadswandeling door de smalle steegjes van Jaipur.

Dag 6

Op onze tweede dag in Jaipur bezoeken we het Amber Fort en Jaigarh Fort op een korte afstand van Jaipur.

Dag 7

We reizen van Jaipur naar Bundi waar we het Garh Palace en Taragarh Fort bezoeken en ook een kijkje gaan nemen bij een fantastische "step well", een waterput het een enorme hoeveelheid trappen en prachtige architectuur.

Dag 8

Na één nacht in Bundi reizen we door naar het romantische Udaipur, aan de rand van drie grote meren. We maken een stadswandeling na aankomst en verkennen het "Venetië van het Oosten".

Dag 9

We bezoeken het befaamde City Palace en de mooiste tempels van Udaipur. 's Avonds maken een bootritje op het Pichola-meer.

Dag 10

Onze reis gaat vervolgens verder naar de Blauwe Stad, Jodhpur, de tweede grootste stad in Rajasthan en poort naar de Thar woestijn.

Dag 11

Vandaag maken we een stadstour door Jodhpur en bezichtigen we het Mehrangarh Fort en Jaswant Thada.

Dag 12

We reizen de woestijn in naar Jaisalmer, de Gouden Stad genoemd vanwege zijn zandkleurige gebouwen. Deze prachtige stad staat vol met indrukwekkende paleizen en historische haveli's, traditionele herenhuizen en villa's met mooie architectuur.

Dag 13

In de voormiddag maken een stadstour door Jaisalmer en bezoeken het Jaisalmer Fort. In de namiddag gaan we de woestijn in om de duinen te verkennen met een kameelritje en 's avonds kan je nog een boottochtje maken op het meer van Gadisar.

Dag 14

We gaan verder door de Thar woestijn naar Bikaner. Als er voldoende tijd is dan maken we een tussenstop bij de Karni Mata tempel, beter bekend als de rattentempel. Bikaner was eeuwenlang een stopplaats op de zijderoute en heeft een goed bewaard Junagarh Fort uit de 16e eeuw.

Dag 15

Van Bikaner reizen we naar het prachtige Mandawa. Deze oude handelsstad ligt ook op de oude zijderoute en is gekend als 's werelds grootste openluchtmuseum met zijn prachtige beschilderde herenhuizen.

Dag 16

We verlaten de prachtige woestijn en reizen terug naar Delhi waar we nog één nacht doorbrengen in een mooi hotel nabij de luchthaven.

Dag 17

Na het ontbijt wordt het tijd om afscheid te nemen van India. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht naar Brussel.

Deelnemers

Min 8 - Max 12

Vertrekvergadering

Een maand voor het vertrek wordt er een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers. Alle mogelijke aspecten van de reis worden er besproken.

Documenten

Internationale reispas en visum.

Klimaat

Het is in augustus nog altijd erg warm in Rajasthan maar koeler dan de maanden mei en juli. Augustus is ook de regenachtigste maand van het jaar maar de regen brengt ook wat verkoeling met zich mee. In oktober en november wordt het koeler in Rajasthan is de luchtvochtigheid ook een stuk lager.

Vervoer

We gebruiken een privé minibusje met air conditioning gedurende de volledige reis.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering is niet inbegrepen in de basisprijs van de reis. Gezien het altijd mogelijk is dat een reis geannuleerd wordt, raden wij aan om een volledige annuleringspolis af te sluiten.

Bijstandsverzekering

Een bijstands- en repatriëringsverzekering is niet inbegrepen.

Maaltijden

De Indiase keuken is uiteraard wereldberoemd en dat is voor een goede reden! Buiten de enorme variëteit van curries met kip, lamsvlees, vis en geitenvlees zijn er ook erg veel heerlijke vegetarische gerechten waardoor India een paradijs is voor vegetariërs. Kraantjeswater drink je beter niet in India en met "street food" moet je soms ook opletten. Mineraalwater wordt overal verkocht, maar als je geen kilo's aan plastic wil achterlaten dan vul je regelmatig je waterfles bij met gekookt en gefilterd water.

Vertrekdatum 2023

Datum nog niet bekend
richtprijs € 2.899,-
Inclusief
  • intercontinentale vlucht (incl. luchthaventaks)
  • alle plaatselijke transfers
  • excursies en toegangsgelden volgens programma
  • begeleiding door Bonnie en Pascal
  • alle overnachtingen
  • vervoer met eigen bus
Exclusief

Maaltijden, visum, extra excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, enz.

Bijkomende kosten

Eenpersoonskamer

Het is mogelijk om je eigen kamer te nemen i.p.v een kamer te delen met een medereizig(st)er. Voor je eigen kamer betaal je een toeslag van €375.

Zakgeld

Het richtbedrag voor zakgeld op deze reis is €350. Dit bedrag is gebaseerd op wat reizigers gemiddeld uitgeven op een reis als dit.

Opleidingen

300 uur Yoga Therapie - Vedansha Institute of Vedic Science and Alternative Medicine, Rishikesh, India
Ying Yoga- Vedansha Institute of Vedic Science and Alternative Medicine, Rishikesh, India
200 uur - Om Yoga & Meditation Center, Dharamsala, India
Ayurvedic Massage Therapist - Ayuskama Ayurveda Institute, Dharamsala, India
Vinyasa Yoga TTC - Vivi Letsou - Yoga Room, Brussels
Prenatal/Postnatal TTC - Carla Anselm, Yoga Room, Brussels
Mastering Chaturanga - Ananda Tinio, Yoga Room, Brussels
Psoas & backbend - Yogaplace, Maastricht
Voortdurende online opleiding met Matt Giordano & Noah Mazé