Hatha Yoga

Hatha yoga is de overkoepelende yoga waaronder de meeste traditionele vormen van yoga, zoals Vinyasa en Ashtanga, vallen. Hatha wordt vertaald als kracht of inspanning in Sanskriet. Hatha Yoga is het oorspronkelijke systeem van yoga dat zich concentreerd op het samenvoegen van poses of asana's met ademhalingstechnieken of pranayama.

Hatha yoga gebruikt de beoefening van poses om het lichaam te ontgiften en om de fysieke kracht en conditie op te bouwen die nodig zijn om lange periodes te mediteren. Als de beoefening van Hatha Yoga compleet is, dan is ook de ideale harmonie tussen lichaam en geest gecreëerd om diepe, ontspannende meditatie te vergemakkelijken.

In de hedendaagse yogagemeenschap wordt de term Hatha Yoga vaak gebruikt om aan te geven dat lessen pranayama en traditionele yogaposes combineren. Hatha yogalessen wijken af van de meer vloeiende adem-naar-beweging methode die gebruikt wordt in Vinyasa en Ashtanga yoga en legt de nadruk meer op het volgen van de ademhaling en langer vasthouden van statische poses.

In een Hatha yogales kan je beoefening van statische poses verwachten op jouw niveau, gecombineerd met indachtig ademwerk en aan een beheersbare snelheid. Deze wisselwerking zorgt voor meer nadruk op uitlijning en bewuste ademhaling waardoor deze lessen geschikt zijn voor beoefenaars van alle niveau's, maar uiterst geschikt zijn voor beginners.

Voor wie?

Voor mensen van alle leeftijden, met of zonder yoga-ervaring. Erg geschikt voor beginners.

Lessen

Maandag
19u - 20u
Vita Humana, Prinsenhoflaan 29, Maaseik
Dinsdag
19u - 20u
De ontmoeting (Op Sjeure), Smeetstraat 13, Molenbeersel
Dinsdag
20u05 - 21u05
De ontmoeting (Op Sjeure), Smeetstraat 13, Molenbeersel
Donderdag
19u30 - 20u30
De Kick, Weg naar As 61, Dorne
Zaterdag
10u - 11u
Oude Kerkstraat 31, Dilsen-Stokkem
yoga asana

Wil je meer informatie of je inschrijven?

Laat me even weten als je interesse hebt in één van de yogalessen. Heb je een vraag? Bekijk dan zeker de veelgestelde vragen eens.

Bedankt! Jouw bericht is verstuurd!
Oeps! Er is iets fout gegaan bij het verzenden.