Restorative Yoga

Restorative yoga is een zachte, langzame en stille vorm van yoga die gekenmerkt wordt door het lange, passieve houden van een reeks van 4 tot 6 rustgevende poses. De yogis worden vaak ondersteund door props, rekwisieten zoals blokken en riemen, die gebruikt worden om de ervaring te verdiepen waardoor er een staat van totale ontspanning en loslaten bereikt wordt.

Restorative yoga lessen zijn gebaseerd op de leringen van B.K.S. Iyengar, een erg gerenommeerde yogaleraar, die begon met het gebruiken van rekwisieten om het lichaam te ondersteunen, de uitlijning te verbeteren en om yoga toegankelijker te maken voor iedereen.

Restorative yoga lessen zijn niet zo fysiek uitdagend als onze andere yogalessen, maar yogis kunnen daarentegen wel diepgaande gevoelens ervaren die verborgen energie en sluimerende emoties naar de oppervlakte brengen. Stil zijn in deze momenten kan zuiverend zijn en kracht geven, ook al is het niet altijd "gemakkelijk". Bij de uitdaging van stilte komt dan wel weer de beloning van het loslaten.

Yogis van alle niveau's zullen baat hebben van een verjongende restorative yogales. Het is één van de beste manieren om je te wapenen tegen het supersnelle, stressvolle leven buiten de mat. Restorative yoga helpt je om balans te vinden tussen lichaam en geest, het verlicht spanning en bezorgheid, verbetert het immuunsysteem, strekt het diepe bindweefsel, verhoogt de flexibiliteit en is een uitstekende manier om te ontstressen, resetten en gewoon even te zijn.

Voor wie?

Voor mensen van alle leeftijden, met of zonder yoga-ervaring.

Lessen

Er worden momenteel geen restorative yoga lessen gegeven.

Donderdag
20u35 - 21u35
Basisschool Oogappel, Molenweg 79, Voorshoven

Heb je interesse in Restorative yoga?

Vul even het onderstaande formulier in en vermeld dat je restorative yoga wil doen. Ik laat je dan weten wanneer de volgende reeks lessen begint zodat je tijdig je plek kan reserveren.

Veelgestelde vragen i.v.m. Restorative Yoga

Wie is begonnen met Restorative Yoga?

Een vroege student van B.K.S. Iyengar, de yogadocent Judith Lasater, hielp om tegen 2007 Restorative Yoga te creëren, gebaseerd op de asana's van Iyengar Yoga en het gebruik van yoga props (verschillende vormen en maten kussens, yogablokken, dekens, yogariemen enz)

Wat is Restorative Yoga?

De belangrijkste focus van Restorative Yoga is dat we door te ontspannen in poses, met behulp van props, zonder spanning of pijn, lichamelijke, mentale en emotionele ontspanning kunnen bereiken. Restorative yogalessen zijn erg ontspannend en langzaam. Je zal de poses voor een langere periode vasthouden.

Waarom de pose lang vasthouden?

Ons parasympathisch zenuwstelsel wordt gestimuleerd wanneer we ontspannen in poses en creëert vervolgens een ontspanningsreactie en vermindert stress in ons lichaam. Het parasympathische zenuwstelsel is verantwoordelijk voor het vertragen van uw hartslag en ademhaling en het verhogen van de bloedtoevoer naar uw vitale organen.

Wat te verwachten in de les?

Bereid je voor op diepe ontspanning wanneer je een Restorative Yogales volgt. De juf geeft je kussens, blokken, dekens die je gebruikt om je lichaam te ondersteunen en comfortabel in een pose te blijven.Je zult het lichaam niet opwarmen zoals je in een gewone klas zou zijn, dus je kunt je sokken en warme truien dragen.Nadat je met al je props in een pose bent opgesteld, houd je de pose voor een langere periode van 5 tot 10 minuten vast. In een hele les doet je maar 5 tot 6 poses, meestal zittend of liggend.

Hoewel je wordt ondersteund, zul je zeker nog steeds de rek voelen.

Aan het einde van de sessie voelt je lichaam open en verfrist. De volgende dag kun je zelfs een beetje pijnlijk zijn door het diepe uitrekken.

Voordelen van Restorative Yogales?

Restorative yoga helpt de fysieke en mentale effecten van dagelijkse stress te bestrijden en verlicht veel voorkomende kwalen zoals hoofdpijn, rugpijn, angst en slapeloosheid met behulp van rustgevende houdingen en diepe ademhalingstechnieken.Ontspant het lichaam diep.Stilt de geest.Verbetert de capaciteit voor genezing en evenwichtBrengt het zenuwstelsel en het immuunsysteem in evenwicht.Verhoogt de immuniteit.Verdiept zelfbewustzijn en introspectie.Hiermee kunt u zich veilig en gekoesterd voelen.Moedigt mindfulness aan.

Is Yin Yoga en Restorative Yoga hetzelfde?

Zowel Yin als Restorative vormen van yoga asana zijn langzaam en cultiveren beide een krachtig innerlijk bewustzijn.Ze stellen je in staat langzaam te bewegen en je te concentreren op misschien 5 tot 6 verschillende poses voor de hele 60 minuten durende les.
Restorative yoga helpt een ongezond lichaam, of een gewond lichaam, zichzelf terug te herstellen naar normaal, terug naar gezond, terug naar ongedeerd.
Op het oppervlakkige niveau leer je voelen hoe de kleinste, meest subtiele beweging de asana volledig verandert. Op een dieper niveau komen emoties naar boven die je meestal onderdrukt. Je leert hoe je moet zitten met moeilijke of pijnlijke emoties die zich voordoen en er doorheen werken - op dezelfde manier waarop je fysiek werkt met een moeilijke houding - je kunt aanpassen indien nodig en er doorheen ademen.

Voor wie is Restorative Yoga?

Mensen die pijn hebben en zich niet vrij kunnen bewegen vanwege artritis, fibromyalgie, letsel aan het lichaam enz.Mensen die intensief sporten.Mensen met rug, schouder, heupoperaties enz.Kankerpatiënten.Hernia.Hectisch leven.Vermoeidheid.Mensen met een hoog stressniveau, burn-out, depressie.Gewrichtspijn.Mensen die diepe ontspanning nodig hebben.

Dit is fijn om zo nu en dan te doen. Om ons lichaam een pauze te geven.

Hoe kan ik me aanmelden voor deze les?

Dit is een pakket van 10 lessen. Je moet je vooraf inschrijven.

Zijn deze les inbegrepen bij de wekelijkse lessen?

Nee. Dit is een aparte yogales.

Kan ik gewoon voor deze les komen?

Nee, vanwege de beperking van yoga props. Beter om van tevoren te vragen om zeker te zijn van de beschikbaarheid van plaats.

Wat kost de les?

Het volledige pakket van 10 lessen kost €120, of €10 per les.

Wat moet ik meenemen?

Breng je yogamat mee en eventueel een deken voor extra comfort.

Wil je meer informatie of je inschrijven?

Laat me even weten als je interesse hebt in één van de yogalessen. Heb je een vraag? Bekijk dan zeker de veelgestelde vragen eens.

Bedankt! Jouw bericht is verstuurd!
Oeps! Er is iets fout gegaan bij het verzenden.