VEELGESTELDE
VRAGEN

Beginnen met yoga kan een beetje overweldigend zijn. Daarom hebben we de meestvoorkomende vragen hier voor je verzameld.

Waarom yoga?

Je kunt je dagelijkse lichaamsbeweging krijgen door te gaan wandelen, fietsen, zwemmen, sporten enz. Maar yoga is veel meer dan alleen een fysieke training. Naast het vergroten van de flexibiliteit en fysieke kracht, produceert yoga ook een rustige, heldere geest en kan helpen door de emoties in evenwicht te brengen en te bevrijden.

Is yoga alleen voor jonge mensen?

Helemaal niet, je kunt op elke leeftijd oefenen, vooral als je ouder wordt, is het normaal dat je bewegingsbereik en bewegingsvrijheid verminderen. Een consistente yoga-oefening kan de soepelheid van de jeugd terug in je lichaam brengen en je helpen flexibeler, duurzamer en sterker te worden. Yoga kan je helpen om je fysieke en mentale energie effectiever te concentreren en daardoor vitaler, creatiever en efficiënter te worden in al je activiteiten.

Wat zijn de voordelen van Yoga?

Yoga stimuleert een goede gezondheid en welzijn. Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste gezondheidsproblemen die aan dokters worden gemeld, stressgerelateerd zijn. Yoga heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel. Terwijl je je lichaam door houdingen beweegt die evenwicht en concentratie vereisen, wordt je focus op een natuurlijke manier afgeleid van je drukke, chaotische dag en je huidige, vreedzame beweging.

Moet je flexibel zijn om yoga te doen?

Het korte antwoord is nee. Als je niet flexibel bent, is yoga een geweldige manier om flexibeler te worden. Yoga is uniek ontworpen om u flexibeler te helpen worden na een tijdje – in uw eigen tempo.

IK BEN NAAR EEN YOGALES GEWEEST EN HET WAS VEEL TE MOEILIJK. WIL DAT ZEGGEN DAT IK GEEN YOGA KAN DOEN?

Je kunt wel yoga doen! Yogalessen hebben verschillende niveaus en stijlen.
Neem contact op met je yogalerares voordat je je aanmeldt om de juiste les voor jezelf te vinden.

Waar moet ik beginnen?

Begin met 3-4 weken beginnerslessen of doe mee aan een beginnersworkshop om kennis te maken met de verschillende yogahoudingen. Op die manier zal het niet overweldigend of frustrerend zijn in de les.

Wat moet ik meebrengen voor mijn eerste les?

Je zal kleding willen dragen die comfortabel is en je in staat stelt om te bewegen zonder enige beperking. In sommige yogaposes buig je je voorover, dus je zult een top willen dragen die niet over je hoofd valt, waardoor je bovenlichaam wordt blootgesteld. Schoenen en sokken worden vóór de les verwijderd, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.
Als je je eigen yogamat hebt, breng die dan alsjeblieft mee.
Laat uw mobiele telefoon in uw auto of thuis achter. Yoga is jouw tijd om los te koppelen!

MOET IK DE YOGALERARES INFORMEREN OVER MIJN MEDISCHE PROBLEMEN VOOR IK ME INSCHRIJF?

Ja, het is erg belangrijk.
Op die manier kan de lerares je de juiste les voorstellen of tijdens de les kan de docent je opties geven voor de poses.

Welke yogamat moet ik kopen?

Ja, het is erg belangrijk.
Op die manier kan de lerares je de juiste les voorstellen of tijdens de les kan de docent je opties geven voor de poses.

Welke yoga gaan we doen? Is alle yoga hetzelfde?

Er zijn verschillende soorten yoga. We doen Hatha Yoga voor beginners, Hatha Vinyasa Yoga voor de meer gevorderden, stoelyoga voor de ouderen en minder mobiele mensen, zwangerschapsyoga voor toekomstige moeders en power yoga voor de mensen die niet bang zijn van een uitdaging.

Zal het te moeilijk zijn?

Onze lessen zijn geen competitie en de poses zien er voor iedereen exact hetzelfde uit. De focus in onze yogalessen ligt op wat goed voor je is, hoe je je kunt helpen verbeteren, je meer bewust worden van jezelf in elke pose en aandacht geven aan hoe je je voelt op die dag.

Waarom je beter niet eet 2-3 uur voor de les?

In de yoga-praktijk draaien we van links naar rechts, draaien ondersteboven en buigen naar voren en naar achteren. Als u uw laatste maaltijd nog niet volledig hebt verteerd, zal deze zichzelf kenbaar maken op manieren die niet comfortabel zijn. Als u een persoon bent met een snelwerkend spijsverteringsstelsel en bang bent dat u tijdens de yogales misschien honger krijgt of zich zwak voelt, experimenteer dan met een lichte snack, zoals yoghurt, een paar noten, of sap ongeveer 30 minuten tot een uur voor de les.

Waarom mediteren?

Meditatie helpt ons los te laten omdat meditatie de stressniveaus en angst vermindert. Als we stress kunnen verminderen, volgen veel gezondheidsvoordelen. Meditatie stelt ons ook in staat om een dieper begrip van onze innerlijke zelf te krijgen.

Wil je meer informatie of je inschrijven?

Laat me even weten als je interesse hebt in één van de yogalessen. Heb je een vraag? Bekijk dan zeker de veelgestelde vragen eens.

Bedankt! Jouw bericht is verstuurd!
Oeps! Er is iets fout gegaan bij het verzenden.