Vinyasa Yoga

Vinyasa is een yogastijl die gekenmerkt wordt door verschillende yogaposes samen te voegen zodat je vloeiend van de ene naar de andere pose overschakelt met behulp van de ademhaling. Deze yoga wordt soms ook beschreven als "flow" yoga en wordt soms ook verward met power yoga.

Vinyasa klassen bieden een variëteit aan poses aan en twee klassen zijn nooit hetzelfde. Het is het tegenovergestelde van vaste formules zoals Bikram Yoga, waar men dezelfde 26 poses beoefend in iedere les, of Ashtanga waar men iedere keer dezelfde reeks beoefend.

De variabiliteit van Vinyasa Yoga helpt om een meer gebalanceerd lichaam op te bouwen alsook om blessures te vermijden die kunnen optreden bij het herhalen van dezelfde beweging iedere dag.

Vanuit een filosofisch standpunt herkent Vinyasa de tijdelijke aard van dingen. We doen een pose, houden die voor een tijdje vast en gaan dan weer verder.

Vinyasa, of Vinyasa-Krama, dat zijn oorsprong vind in het Vedische tijdperk, de vroegste periode van yoga duizenden jaren geleden, verwees destijds naar een serie, of volgorde van stappen, om iets heilig te maken.

De bewegingsbeoefening van Vinyasa is begonnen met Tirumalai Krishnamacharya, die ook beschreven wordt als de vader van moderne yoga, en een enorme invloed had om de manier waarop yoga vandaag beoefend wordt.

Als we dit allemaal samenvoegen dan is Vinyasa een beoefening op basis van de ademhaling die ieder actie in ons leven verbindt met de intentie om in de richting te gaan van het heilige, of hetgeen dat belangrijk is voor ons.

Ook al is Vinyasa Yoga één van de meeste populaire vormen van yoga, het wordt vaak niet goed begrepen.

Voor wie?

Voor mensen van alle leeftijden, met of zonder yoga-ervaring.

Lessen

Maandag
20u - 21u
Vita Humana, Prinsenhoflaan 29, Maaseik

Wil je meer informatie of je inschrijven?

Laat me even weten als je interesse hebt in één van de yogalessen. Heb je een vraag? Bekijk dan zeker de veelgestelde vragen eens.

Bedankt! Jouw bericht is verstuurd!
Oeps! Er is iets fout gegaan bij het verzenden.