StoelYoga

Stoelyoga is een vorm van yoga-therapie die zittend op een stoel, of staande met behulp van een stoel voor ondersteuning, beoefend wordt. De houdingen, of asana's, zijn vaak aanpassingen van moderne yogahoudingen.

Hoe helpt stoelyoga?

Stoelyoga is een uitstekende manier om pijnlijke spieren los te maken en te strekken, stress te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. Het vermindert ook angst, helpt de bloeddruk te verlagen, beschermt je gewrichten, verbetert proprioceptie en mentale helderheid en bouwt kracht en balans op.

Wie kan stoelyoga doen?

Mensen denken vaak dat ze te jong zijn om met stoelyoga te beginnen, maar stoelyoga is geschikt voor alle leeftijden en is ideaal voor mensen die terug in contact willen komen met hun lichaam en stress willen bestrijden. Stoelyoga is ook geschikt voor mensen die lijden aan aandoeningen zoals chronische pijn, carpaal tunnelsyndroom, osteoporose, artritis, duizeligheid, multiple sclerose, slechte spijsvertering, slechte bloedsomloop en stijfheid. De yoga-houdingen die we doen in stoelyoga zijn functioneel, in zoverre dat ze ons helpen bij onze dagelijkse activiteiten. Stoelyoga ontwikkelt coördinatie, bouwt evenwicht op voor stabiliteit en bevordert een snel herstel bij ziekte of operatie.

Voor wie?

Voor mensen van alle leeftijden, met of zonder yoga-ervaring. Erg geschikt voor mensen met fysieke aandoeningen of mensen die lang zitten gedurende de dag.

Lessen

Maandag
10u - 11u
‘t Buurthuis, Nelisveld 5, Kinrooi

Wil je meer informatie of je inschrijven?

Laat me even weten als je interesse hebt in één van de yogalessen. Heb je een vraag? Bekijk dan zeker de veelgestelde vragen eens.

Bedankt! Jouw bericht is verstuurd!
Oeps! Er is iets fout gegaan bij het verzenden.